5 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
Jozef J.
Možnosť učiť na SŠ

Dobrý deň,

mám ukončené vysokoškolské vzdelanie II. st. - učiteľstvo matematika a fyzika. (1999).
Avšak oprávňuje ma to len k učeniu na 2.st.ZŠ.
Moja otázka znie: Existuje nejaká možnosť doplniť si vzdelanie, aby som mohol tieto predmety vyučovať aj na gymnáziu?
Vopred ďakujem za každú odpoveď.
Jozef

Maria Pavlikova
Možnosť učiť na SŠ

O možnosti doplnenia vzdelania sa informujte na škole, kde ste získali vysokoškolské vzdelanie. Malo by ísť o rozširujúce štúdium.

Jozef J.
Možnosť učiť na SŠ

Ďakujem

Kormendyova
Čo si treba doplniť ak chcem byť špeciálny pedagóg

Dobrý deň,chcela by som vás poprosiť o pomoc. Mám ukončené vysokoškolské štúdium II.stupňa v odbore sociálna práca,teda neučiteľský smer,ďalej mám ukončené doplnkové pedagogické štúdium (2012) a mam aj zakladnu štátnu jazykovú skúšku z Anglického jazyka(2020)-co mi umožňuje kvalifikovane učiť na základnej škole tento jazyk,ja vsak uz 8 rokov pracujem ako pedagogicky asistent v špeciálnej skole a chcela by som si doplnit studium tak aby som tu mohla kvalifikovane učiť. Uz pol roka čakáme s pani riaditeľkou na odpoveď z ministerstva,prosim vas staci mi iba doplnenie specialnopedagogickej spôsobilosti-teda 2ročné rozširujúce studium specialnej pedagogiky,alebo musim este mat aj iny aprobacny predmet(minimálne 3kolegyne to tak maju,tvrdia ze inak to nejde)dakujem za odpoveď a pomoc.
Kormendyova

Maria Pavlikova
Čo si treba doplniť ak chcem byť špeciálny pedagóg

Na viacerých miestach na tomto portáli je rovnaká otázka a moja rovnaká odpoveď. Aby ste boli kvalifikovaný pedagogický asistent musíte mať rozširujúce modul doplňujúceho pedagogického štúdia pre splnenie kvalifikačných predpokladov na výkon pracovnej činnosti v kategórii pedagogický asistenta. Aby ste li kvalifikovaný učiteľ špeciálnej základnej školy musíte mať rozširujúce štúdium nejakého predmetu a rozširujúce štúdium špeciálnej pedagogiky. Rovnako ako Vaše kolegyne. Prečo by ste mali mať iné vzdelanie ?