5 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
Lukáš Lacko Helík
Zástupca riaditeľa školy

Dobrý večér prajem, chcem sa spýtat, je možné vykonávať funkciu zástupcu riaditeľa školy aj bez atestácie. Ďakujem.

Maria Pavlikova
Zástupca riaditeľa školy

Dobrý deň,
zástupca riaditeľ školy musí spĺňať podmienky podľa § 39 ods. 3 zákona č. 138/2019 Z. z., a to spĺňať kvalifikačné predpoklady na výkon pracovnej činnosti v príslušnej kategórii, mať najmenej päť rokov pedagogickej praxe a spĺňať podmienky získania profesijných kompetencií potrebných na výkon funkcie vedúceho pedagogického zamestnanca, čo je funkčné vzdelávanie uvedené v § 47 a v prechodných ustanoveniach zákona č. 138/2019 Z. z. Atestácia sa nevyžaduje.

Eva_M
zástupca riaditeľa školy

Dobrý deň,
prosím Vás mohli by ste mi upresniť, kde sa uvádza podmienka najmenej päť rokov pedagogickej praxe? V uvedenom § 39 ods. 3 zákona č. 138/2019 Z. z. to uvedené nie je.
Vopred ďakujem a prajem pekný deň.

Maria Pavlikova
zástupca riaditeľa školy

Dobrý deň,
podmienka päť rokov pedagogickej praxe pre riaditeľa je uvedená v § 3 ods. 5 zákona č. 596/2003 Z. z.

Eva_M
zástupca riaditeľa školy

Dobrý deň,
ja som reagovala na Vašu odpoveď na zástupcu riaditeľa školy, kde ste uviedli "zástupca riaditeľ školy musí spĺňať podmienky podľa § 39 ods. 3 zákona č. 138/2019 Z. z., a to spĺňať kvalifikačné predpoklady na výkon pracovnej činnosti v príslušnej kategórii, mať najmenej päť rokov pedagogickej praxe a spĺňať podmienky získania profesijných kompetencií potrebných na výkon funkcie vedúceho pedagogického zamestnanca, čo je funkčné vzdelávanie uvedené v § 47 a v prechodných ustanoveniach zákona č. 138/2019 Z. z.".
Teda, moja otázka je, kde sa uvádza podmienka päť rokov pedagogickej praxe pre zástupcu riaditeľa, nie riaditeľa ( o podmienke pre riaditeľa viem ).
Vopred ďakujem a prajem pekný deň.