4 príspevky / 0 nový
Posledné pridané
Renka70
Pracovná zmluva

Dobrý deň
V škole máme pedagogického asistenta, ktorý mal už dvakrát predĺženú zmluvu na dobu určitú, bol prijatý na základe NP "Pomáhajúce profesie v edukácii detí"., ktorý už nepokračuje, ale škole bol na školský rok 2024/2025 pridelený 75% úväzok PA na základe paušálneho kľúča. Tento pedagogický asistent pokračuje ako asistent so 75% úväzkom. Bude mať pracovný pomer uzatvorený na dobu neurčitú?
Ďakujem za odpoveď.

Maria Pavlikova
Pracovná zmluva

Dobrý deň,
na základe čoho mám ja určiť, či bude mať uzatvorený pracovný pomer na dobu neurčitú.

Renka70
Pracovná zmluva

Pedagogický asistent bol prijatý 1. 9. 2021 na základe NP "Pomáhajúce profesie v edukácii detí". Projekt sa skončil 31. 8. 2024. Bývalý riaditeľ mu 3krát predĺžil PZ na dobu určitú. Od 1. 9. 2024 škole bol určený príspevok, na základe paušálneho kľúča, na uvedeného PA 75% úväzok. Daný pedagogický asistent ostáva pracovať v škole. Pracovný pomer bude mať na dobu neurčitú?
Ďakujem za odpoveď.

Maria Pavlikova
Pracovná zmluva

Dobrý deň,
§ 48 ods. 2 Zákonníka práce bol porušený. Projekty sa asi neriadia Zákonníkom práce. Teraz, keď pedagogický asistent je mimo projektu a chcete postupovať v súlade so Zákonníkom práce je správne uzatvoriť pracovný pomer s tým istým zamestnancom na neurčitý čas.