3 príspevky / 0 nový
Posledné pridané
monika1981
Zaradenie pedagogického zamestnanca v ZUŠ a v MŠ

Dobrý deň,

prosím aj o radu pre zaradenie pedagogického zamestnanca v ZUŠ, ktorý bol prijatý ako učiteľ hudobného odboru hra na husle. PZ pochádza z Ukrajiny, potvrdenie o uznaní vzdelania z našeho Min. školstva jej zatiaľ doručené nebolo. Máme len diplom z Ukrajiny úradne preložený do slovenčiny - "ukončenie štátneho pedagogického inštitútu v Melitopole a získané úplné vysokoškolské vzdelanie v šudijnom odbore Pedagogika a metodika štredoškolského vzdelávania, hudobná výchova a bola jej udelená kvalifikácia - učiteľka hudobnej výchovy, učiteľka hudobného nástroja huslev pedagogickej inštitúcii". Treba ju brať ako nekvalifikovanú pokým nebude mať uznanie o vzdelaní a tým pádom nebude zaradená do kariérového stupňa? A ako nekvalifikovaná bude v 4. pl. triede?

Ďašia otázka je pre platové zaradenie špeciálneho pedagóga v MŠ - pridelený nám bol zo štátneho rozpočtu. Dosiahnuté vzdelanie - doktor pedagogiky na pedagogickej fakulte odbor učiteľstvo pre školy a mládež vyžadujúcu osobitnú starostlivosť v r. 1990 a osvedčenie z absolvovaného špecializačného inovačného štúdia pre pedagogických pracovníkov vzdelávajúcich sa v oblasti autizmu v r. 2005 - je správne zaradenie do 8. pl.triedy, pracovnej triedy 2?

Vopred veľmi pekne ďakujeme.

monika1981
Zaradenie pedagogického zamestnanca v ZUŠ a v MŠ

Špeciálneho pedagóga sme zaradili ako špeciálneho pedagóga s 1. atestáciou.

Maria Pavlikova
Zaradenie pedagogického zamestnanca v ZUŠ a v MŠ

Dobrý deň,
do doručenia rozhodnutia o zhode vzdelania sa nedá posúdiť plnenie kvalifikačných predpokladov. Keďže neviete, či je Vaša učiteľka kvalifikovaná, posúdite ju ako nekvalifikovanú. Upresnite, či sa jedná o špeciálneho pedagóga ako odborného zamestnanca alebo školského špeciálneho pedagóga ako pedagogického zamestnanca a ktorú atestáciu a kedy vykonal. Uveďte jeho vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa pre posúdenie plnenia kvalifikačných predpokladov.