4 príspevky / 0 nový
Posledné pridané
hankamanka
Výpočet úväzku PZ pri kratšom pracovnom čase

Dobrý deň prajem,
veľmi pekne by som poprosila o odpoveď na otázku, ako sa zaokrúhľuje percentuálny úväzok pedagogického zamestnanca (učiteľ ZŠ 1. stupňa), ak bude učiť 12 vyučovacích hodín z celkového 23 hodinového pracovného úväzku. Bude to 52,17% alebo 52,18% úväzok? Výpočet: 12:23x100=52,1739 Pri výpočte platu v oboch prípadoch to PZ urobí značný rozdiel v dekrétovanom plate. Nechcem PZ ukrátiť, ale matematicky za číslom 7 nasleduje číslo 3, tak neviem, či zaokrúhliť úväzok nahor alebo nadol. Navyše ide o dôchodkyňu, ktorá učí už viac ako 43 rokov.
Ďakujem krásne za odpoveď a prajem pekný deň :)

Maria Pavlikova
Výpočet úväzku PZ pri kratšom pracovnom čase

Dobrý deň,
rozdiel je niekoľko centov. Tak ako pri jednotlivých zložkách platu uplatníte § 27 ods. 3 zákona č. 553/2003 Z. z., uplatníte to aj pri výpočte percenta úväzku. Pri zaokrúhľovaní uplatňujeme zásadu, čo je pre zamestnanca výhodnejšie. V tomto prípade zaokrúhľovanie nahor. Rovnako pre dôchodcu ako aj začínajúceho zamestnanca. Matematicky zaokrúhľujme v iných prípadoch. Tu je to určené zákonom.

hankamanka
Výpočet úväzku PZ pri kratšom pracovnom čase

Pani Pavliková, veľmi ste mi pomohli, ďakujem krásne za rýchlu odpoveď :)

hankamanka
Evidencia pracovného času PZ pri skrátenom úväzku

Dobrý deň, pani Pavliková,
ešte by som sa predsa opýtala k pracovnému času tohto PZ so skrátených úväzkom 52,18%. Z celkového 37,5 hodinového pracovného času bude jeho týždenný pracovný čas predstavovať 19 hodín a 34 minút? Výpočet: 37,5 x 52,18% = 19,5675 hodín, čo v prepočte na hodiny predstavuje približne 19 hodín a 34 minút.
Môžem mu takto uviesť do pracovnej zmluvy jeho pracovný čas? Alebo sa to uvádza zaokrúhlene na pol hodinu, t.j. 19,5 hodiny? Ďakujem Vám ešte raz vopred za odpoveď