5 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
hankamanka
Výpočet úväzku PZ pri kratšom pracovnom čase

Dobrý deň prajem,
veľmi pekne by som poprosila o odpoveď na otázku, ako sa zaokrúhľuje percentuálny úväzok pedagogického zamestnanca (učiteľ ZŠ 1. stupňa), ak bude učiť 12 vyučovacích hodín z celkového 23 hodinového pracovného úväzku. Bude to 52,17% alebo 52,18% úväzok? Výpočet: 12:23x100=52,1739 Pri výpočte platu v oboch prípadoch to PZ urobí značný rozdiel v dekrétovanom plate. Nechcem PZ ukrátiť, ale matematicky za číslom 7 nasleduje číslo 3, tak neviem, či zaokrúhliť úväzok nahor alebo nadol. Navyše ide o dôchodkyňu, ktorá učí už viac ako 43 rokov.
Ďakujem krásne za odpoveď a prajem pekný deň :)

Maria Pavlikova
Výpočet úväzku PZ pri kratšom pracovnom čase

Dobrý deň,
rozdiel je niekoľko centov. Tak ako pri jednotlivých zložkách platu uplatníte § 27 ods. 3 zákona č. 553/2003 Z. z., uplatníte to aj pri výpočte percenta úväzku. Pri zaokrúhľovaní uplatňujeme zásadu, čo je pre zamestnanca výhodnejšie. V tomto prípade zaokrúhľovanie nahor. Rovnako pre dôchodcu ako aj začínajúceho zamestnanca. Matematicky zaokrúhľujme v iných prípadoch. Tu je to určené zákonom.

hankamanka
Výpočet úväzku PZ pri kratšom pracovnom čase

Pani Pavliková, veľmi ste mi pomohli, ďakujem krásne za rýchlu odpoveď :)

hankamanka
Evidencia pracovného času PZ pri skrátenom úväzku

Dobrý deň, pani Pavliková,
ešte by som sa predsa opýtala k pracovnému času tohto PZ so skrátených úväzkom 52,18%. Z celkového 37,5 hodinového pracovného času bude jeho týždenný pracovný čas predstavovať 19 hodín a 34 minút? Výpočet: 37,5 x 52,18% = 19,5675 hodín, čo v prepočte na hodiny predstavuje približne 19 hodín a 34 minút.
Môžem mu takto uviesť do pracovnej zmluvy jeho pracovný čas? Alebo sa to uvádza zaokrúhlene na pol hodinu, t.j. 19,5 hodiny? Ďakujem Vám ešte raz vopred za odpoveď

Maria Pavlikova
Evidencia pracovného času PZ pri skrátenom úväzku

Dobrý deň,
ako píšte ostatným zamestnancom, ktorí pracujú na plný fond ? Píšete aj % aj hodiny aj základný úväzok ? Ja by som týždenný rozsah pracovného času neuvádzala, pretože napr. od septembra pracujete asi na 40 hodín týždenne. A v otázke vychádzate z 37,50 hod. Písali ste dodatky k pracovným zmluvám ? Napíšte len percento úväzku, prípadne základný úväzok. Váš pracovný čas je 52,18 %, čo predstavuje 12 vyučovacích hodín. Ako sledujete ostatné činnosti ?