8 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
vic.mic
príplatok za profesijný rozvoj za špecializačné vzdelávanie

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či mám nárok na príplatok za absolvovanie špecializačného vzdelávania - výchovný poradca. V práci som zaradená ako výchovný poradca, mám znížený základný úväzok a to je skutočnosť, ktorou mi bolo zdôvodnené nepriznanie príplatku.

Maria Pavlikova
príplatok za profesijný rozvoj za špecializačné vzdelávanie

Ak ste absolvovali špecializačné vzdelávanie pre výchovných poradcov, príplatok za profesijný rozvoj podľa § 14e ods. 1 písm. c) zákona č. 553/2003 Z. z. Vám patrí. Zdôvodnenie je neopodstatnené, pretože aj riaditeľ má znížený úväzok a má príplatok za riadenie a aj príplatok za profesijný rozvoj, ak by nejaké vzdelávanie absolvoval. Vám patrí znížený úväzok aj bez keby ste neabsolvovali špecializačné vzdelávanie.

vic.mic
príplatok za profesijný rozvoj za špecializačné vzdelávanie

Srdečná vďaka za odpoveď.

Janka Konkoľová
výchovné poradenstvo

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať ohľadom výchovného poradenstva. Budem pôsobiť na základnej škole ako výchovný poradca. Momentálne pracujem v tejto škole ako sociálny pedagóg. Musím absolvovať špecializačné vzdelávanie na pozíciu výchovného poradcu, ak mám Mgr. soc.prácu a DPŠ a 23 ročnú prax v oblasti soc.kurately? Ďakujem krásne za odpoveď.

Maria Pavlikova
výchovné poradenstvo

Dobrý deň,
v § 35 a 36 zákona č. 138/2019 Z. z. je uvedené, v ktorých kariérových pozíciách je povinné špecializačné vzdelávanie. Výchovný poradca, ak je v kategórii odborných zamestnancov, nie je povinný absolvovať špecializačné vzdelávanie.

Marta Medvecova
Príplatok za inovačné vzdelávanie

Dobrý deň p. Pavlíková. V tomto šk.roku 2024/2025 sme prijali do zamestnania školskú špeciálnu pedagogičku. Priniesla nám doklady o absolvovaní špecializačného vzdelávania ( Profesijné kompetencie vedúceho metodického združenia, ukončené 24.6.2020) a inovačné vzdelávanie ( Použitie digitálnych mobilných zariadení vo vzdelávaní, ukončené 20.5.2018). Patrí jej príplatok za inovačné vzdelávanie (resp.kreditové)do roku 2026, keďže bude pôsobiť ako školský špeciálny pedagóg? Ďakujem za odpoveď.

Maria Pavlikova
Príplatok za inovačné vzdelávanie

Dobrý deň,
ak Vám zamestnankyňa priniesla potvrdenie od predchádzajúceho zamestnávateľa o vyplácaní príplatku za profesijný rozvoj podľa § 32g zákona č. 553/2003 Z. z. od 1. 9. 2019, vo vyplácaní budete pokračovať. Osvedčenie nepotrebujete prehodnocovať, ani Vám ho zamestnankyňa nepredkladá.

Veronika_O
Príplatok za špecializáciu

Dobrý večer, od nasledovného školského roka by som mala nastúpiť ako výchovný poradca, mám priznaný 12% príplatok za profesijný rozvoj. Budem si robiť specializacne vzdelávanie výchovného poradcu. Budem mať nárok za príplatok v prípade absolvovania tohto vzdelávania, aj keď už mám priznaný 12% príplatok?

Za odpoveď vopred ďakujem