8 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
Ing. Alena Madejová
Zaradenie zamestnanca

Dobrý deň,

pracujem ako účtovníčka v základnej škole. Od 1.9.2024 mi pridelili učiť informatiku. Mám vysokú školu 2. stupňa v ekonomickom odbore. Som teda nekvalifikovaná na učenie informatiky. Ako ma má zamestnávateľ zaradiť? Mám nárok na príplatok začínajúceho pedagóga, ak si robím adaptačné vzdelávanie? Po ukončení adaptačného vzdelávania ostanem v 6. platovej triede alebo môžem ísť do 7.?

Vopred ďakujem za odpoveď.

Maria Pavlikova
Zaradenie zamestnanca

Dobrý deň,
keďže sa jedná o prvý pracovný pomer v školstve ako učiteľ, na ktorý nespĺňate kvalifikačné predpoklady, zaradia Vás do kariérového stupňa začínajúci učiteľ a do adaptačného vzdelávania. Na príplatok začínajúceho pedagogického zamestnanca máte nárok od 1. 9. 2024. Do pracovnej zmluvy Vám dajú podmienku podľa § 83 ods. 1 do štyroch rokov získať kvalifikačný predpoklad. V prvom rade musíte absolvovať doplňujúce pedagogické štúdium a následne rozširujúce štúdium informatiky. Po úspešnom ukončení adaptačného vzdelávania Vás zaradia do kariérového stupňa samostatná učiteľka do 7. paltovej triedy až do doby štyroch rokov od začiatku činnosti učiteľa. Následne Vaše vzdelanie prehodnotia a zaradia Vás podľa toho, či budete kvalifikovaná alebo nie.

Ing. Alena Madejová
Inovačné vzdelávanie

Dobrý deň pani Pavlíková,

nadviazala by som ešte na túto konverzáciu a zaujíma ma Vaša odpoveď na otázku, či si aj ja môžem robiť inovačné vzdelávania a tým získať nejaké % navyše k platu? Hoci zatiaľ nemám pedagogické vzdelanie. Za odpoveď vopred ďakujem.

Maria Pavlikova
Inovačné vzdelávanie

Dobrý deň,
inovačné vzdelávanie si môže robiť každý pedagogický zamestnanec, ale musí byť najskôr kvalifikovaný a potom si môže svoju kvalifikáciu inovovať.

schlangi
zaradenie vychovávateľky

prijali sme na zástup vychovávateľku na školský internát pri strednej škole, a mám trochu problém so správnym zaradením:
vzdelanie:
katolícka univerzita - v štud. odbore - sociálna práca /2019/
katolícka univerzita - DPŠ na vyučovanie predmetov sociálnej práce na ZŠ a SŠ/2019/
katolícka univerzita - rigorózne konanie v št. odbore na tému náhradných rodín a satelitného typu výchovy /2022/
má ukončené adaptačné vzdelávanie PgZ v centre pre deti a rodiny - kde bola zaradená ako vychovávateľka /2023/
.
predpokladám, že adaptačné vzdelávanie PgZ môže byť u nás uznané, ak bude u nás pracovať i v budúcnosti, bude si musieť ukončiť DPŠ modul pre vychovávateľov a rigorózku jej nie je možné uznať, pretože sa týkala sociálnej oblasti, takže jej zaradenie ako vychovávateľka na stredoškolskom internáte bude 7. PT po dobu 4 rokov s podmienkou ukončenia modulu pre vych.
uvažujem prosím správne?

Maria Pavlikova
zaradenie vychovávateľky

Dobrý deň,
Vaša vychovávateľka zatiaľ nespĺňa kvalifikačné predpoklady. Uvažujete o § 83 ods. 1 a ods. 4 zákona č. 138/2019 Z. z., avšak doba štyroch rokov sa počíta od vzniku prvého pracovného pomeru v školstve, nie u Vás. Chýbajú údaje o vzniku pracovného pomeru, neviem určiť platovú triedu. Rigorózna skúška nie je vykonaná v kategórii, ktorú Vaša zamestnankyňa vykonáva, takže sa ňou nezaoberáte.

schlangi
zaradenie vychovávateľky

dobrý deň,
naša vychovávaťeľka pracovala v minulosti na rôznych pozíciách:
- profesionálny rodič, sociálny pracovník v centrách pre deti a rodiny /detský domov/, mám zato, že tieto pozície nespadajú pod zákon č. 138/2019 Z.z.,
- až v roku 2023/sept. ešte v centre pre deti a rodiny bola preradená na pozíciu PgZ - vychovávateľka, kde aj absolvovala adaptačné vzdelávanie pre danú pozíciu a pracovala tam až do nástupu k nám.
ďakujem za odpoveď i váš čas

Maria Pavlikova
zaradenie vychovávateľky

Dobrý deň,
tak uplatnite § 83 ods.1 a ods. 4 zákona č. 138/2019 Z. z. a štyri roky počítajte od septembra 2023 a môžete ju zaradiť do 7. platovej triedy s podmienkou získania kvalifikačného predpokladu na pracovnú činnosť vychovávateľ.